Pratik Ispanak Çorbası Tarifi
Bu gün sizlerle paylaşacağım Pratik Tarif Ispanak Çorbası. Tarifimizin alt kısmında bulunan Püf Noktası açıklamasına bakmadan tarife geçmeyin. Lezzetialatarifler blogu olarak sizlere sürekli yeni tarifler sunmaya devam edeceğiz.
Çorba Tarifi için gerekli malzemeler;
- Patates
- Ispanak
- Sıvıyağ
- et suyu
- Süt
- Kaşar peyniri
- kuru soğan
- tuz
pratik tarifler sosyal medya hesabımızda sizleri bekliyor. Facebook Twitter Instagram Pinterest gibi sitelerden hesaplarımızı takip ederek ilk öğrenen siz olun.
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
1 -Ispanakları bol suda yıkadıktan sonra 5 dakika sirkeli suda bekletiyoruz. Tencereye koyduğumuz ıspanakların üzerine tuz ekleyip haşlıyoruz. Haşlanmış Ispanakların suyunu süzdükten sonra küçük küçük kıyıyoruz ve süzgeçten geçirterek püre haline getiriyoruz.
2 -Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getiriyoruz. Bir tencereye sıvıyağ ve rendelenmiş soğanı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra püre haline getirdiğimiz ıspanak ve patatesleri ilave ediyoruz.
3 -Tenceremizin içerisine süt ve et suyu ilave ediyoruz. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra biraz yağ ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ediyoruz. Bir iki defa karıştırdıktan sonra Çorba servise hazır.
Püf Noktası: Patates püresi yaparken haşlama sırasında su yerine süt ile yaparsanız daha lezzetli olacaktır. Elinizin altında et suyunuz yoksa tavuk suyu da tercih edebilirsiniz.
Pratik Ispanak Çorbası Tarifi ile ilgili malzeme listesi ve nasıl yapıldığı hakkında geniş bilgiler paylaştığımız içeriğimizi yorumlarınızla zenginleştire bilir ve diğer tarif severler sayenizde fikir sahibi olabilirler.
Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek Tariflerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Bir başka pratik tarifimiz Pratik Bezelye Çorbası Tarifi linkinden ulaşa bilirsiniz. Tekrar görüşmek üzere sağlıkla kalın.