Şeftali Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır

Şeftali Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır

 

Şeftali Hoşaf Tarifi

Tatlı ve ferahlığın mükemmel birleşimini tadalmaya hazır mısınız? Şeftali Hoşaf Tarifimizi mutlaka denemelisiniz! Olgun şeftalilerle yapılan bu geleneksel Türk içeceği, her yudumda damaklarınızı şenlendirecek. Soğuk veya oda sıcaklığında servis edin, bu Hoşaf masanızın yıldızı olacak. Yazın gerçek ruhunu Şeftali Hoşaf Tarifimizle deneyimlemeye hazır olun!

Hoşaf Tarifi


Malzemeler:

- 1 kg şeftali

- 1 su bardağı şeker

- 1 litre su

- Yarım limon suyu

- Tarçın (isteğe bağlı)

pratik tarifler sosyal medya hesabımızda sizleri bekliyor. Facebook Twitter Instagram Pinterest gibi sitelerden hesaplarımızı takip ederek ilk öğrenen siz olun.

Yapılışı:

1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

2. Şeftalileri dilimleyerek geniş bir tencereye alın.

3. Üzerine şeker, su ve limon suyunu ekleyip ocağa alın.

4. Şeftaliler yumuşayıp hoşaf kıvamını alana kadar pişirin.

5. Tarçın ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.

6. Soğuyunca buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

7. Servis yaparken isteğe bağlı olarak tarçınla süsleyerek servis yapın.


Afiyet olsun! 

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.