Pratik Imam bayildi Tarifi

Pratik Imam bayildi Tarifi

 

Pratik İmam bayıldı Tarifi

İmam bayıldı tarifi ile, patlıcanın enfes lezzetini keşfedeceksiniz! Bu özel sos ve baharatlarla harmanlanmış tarif sofranızı şenlendirecek. Denemek için sabırsızlanıyorsanız, hemen alışveriş listenize patlıcan eklemeyi unutmayın!
pratik imam bayıldı Tarifi

pratik tarifler sosyal medya hesabımızda sizleri bekliyor. Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest gibi sitelerden hesaplarımızı takip ederek ilk öğrenen siz olun

Pratik İmam bayıldı Malzemeleri:

- 5 adet patlıcan

- 2 adet domates

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet soğan

- 3 diş sarımsak

- Yarım demet maydanoz

- Tuz

- Karabiber

- Zeytinyağı


İmam bayıldı Nasıl Yapılır

1. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.

2. Bir tavada patlıcan dilimlerini hafifçe kızartın.

3. Domatesleri doğrayın, yeşil biberleri halka halka kesin.

4. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.

5. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.

6. Üzerine domates ve biberleri ekleyerek soteleyin.

7. Ardından kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.

8. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

9. İyice pişen yemeği ocaktan alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Afiyet olsun! 

Sizin için öneriler × +

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.