Sultan Çorbası Tarifi
Bu gün sizlerle paylaşacağım Pratik Tarif Sultan Çorbası. Tarifimizin alt kısmında bulunan Püf Noktası açıklamasına bakmadan tarife geçmeyin. Lezzetialatarifler blogu olarak sizlere sürekli yeni tarifler sunmaya devam edeceğiz.
Çorba Tarifi için gerekli malzemeler;
- 2 kaşık un
- 2 kaşık margarin
- 1 adet havuç
- 4 su bardağı et suyu veya su
- Kaşar peyniri
- Arzunuza göre tuz ve karabiber
pratik tarifler sosyal medya hesabımızda sizleri bekliyor. Facebook Twitter Instagram Pinterest gibi sitelerden hesaplarımızı takip ederek ilk öğrenen siz olun.
Sultan Çorbası Nasıl Yapılır
1 -Unu yağda pembeleşmesine müsade etmeyecek kadar kavurun. Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın.
2 -Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra tuz ilave edip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha pişmesini bekleyin.
3 -Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası: Sultan Çorbasının doğal rengi beyaz olduğu için unu pembeleşmeyecek kadar kavurmanız gerek.
Pratik Sultan Çorbası Tarifi ile ilgili malzeme listesi ve nasıl yapıldığı hakkında geniş bilgiler paylaştığımız içeriğimizi yorumlarınızla zenginleştire bilir ve diğer tarif severler sayenizde fikir sahibi olabilirler. Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek Tariflerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Bir başka pratik tarifimiz Pratik Bezelye Çorbası Tarifi linkinden ulaşa bilirsiniz. Tekrar görüşmek üzere sağlıkla kalın.