Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır
Pratik Çorba Tarifleri listemizde yer alan Balkabağı Çorbası nasıl yapılır nelere dikkat etmek gerekir detayları ile sizlerle paylaşıyoruz.
Tarifimize geçmeden önce tariflerimize ilk ulaşan olmak için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Dilerseniz e-posta abonemiz de olabilirsiniz.
Balkabağı Çorbası Tarifi
Tarifimize malzeme listesini paylaşarak başlayalım. Listede eksik olmadığına emin olduktan sonra nasıl yapılır kısmına geçebilirsiniz.
Malzemeler:
1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Muskat
Kreton Ekmek (üzeri için)
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Muskat
Kreton Ekmek (üzeri için)
Balkabağı Çorbası Yapılışı:
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika kaynatın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Süsleme yapmak için tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekleri ilave edip sıcak servis yapın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Süsleme yapmak için tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekleri ilave edip sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.. (alert-success)